Nieuws, lezingen en interviews

Thuis/Over ons / Nieuws, lezingen en interviews
Baas in eigen Bank, voor welvaart en welzijn!

Met dank aan ©Linda Steenhuis voor de foto'sHet laatste Nieuws> April - Mei 2017 | We schreven in november 2016: De Blije B kan operationeel worden. Hoe? Door actieve participatie vanuit de samenleving zelve. De Blije B staat klaar om te dienen en heeft er alles aan gedaan om zover te komen. HET IS NU AAN DE MENSEN. De Blije B is Van, Voor en Door de mensen en niet anders! Wordt bewust via Waarom, volg een Lezing, beluister Interviews en deel De Blije B Flyer. Sta op en Doe nu mee!

 

> Februari - Maart 2017 | Het schrijven van een nieuwe Nieuwsbrief moet wachten, omdat alle De Blije B teamleden als vrijwilliger topdruk zijn met het verwerken van het succes dat De Blije B doorleeft. Mensen worden zich ervan bewust dat De Blije B een reële keuzemogelijkheid is om tot een betere wereld te komen. De Blije B grondlegger heeft een diepte interview gegeven aan De Vrije Media. WAARSCHUWING: De gedane onthullingen kunnen als schokkend worden ervaren. Zie het interview.

 

> Januari 2017 | Wordt Nederland wakker? Het aantal De Blije B lezingaanvragen groeit. En De Blije B breekt door in de media. Een artikel met De Blije B grondlegger is te lezen in de Volkskrant. De Blije B zal vroeg of laat haar droom en doelstelling realiseren. Het is nu aan de mensen om De Blije B als keuzemogelijkheid en reële kans te omarmen. Vrede, welvaart en welbevinden is alleen mogelijk door doen!

 

> Wil je eerder nieuws lezen? Lees dan verder via: Nieuwsoverzicht.

 


 

De lezing ‘Baas in eigen Bank, voor welvaart en welzijn’

Voor Nederland en België zijn De Blije B lezingen in voorbereiding. Zodra een lezingsdatum definitief geboekt is, wordt deze hieronder gepubliceerd. Doe mee en organiseer ZELF ook een De Blije B lezing. Je initiatief en mogelijkheden om een lezing te organiseren, kan je bij ons aanmelden via Contact.

 

Contact UnitedPeople Foundation

Let op! In Nederland geeft De Blije B uitsluitend lezingen vanaf 80 personen aan bedrijven, organisaties en particulieren.        
UITZONDERINGEN: Alle GVA, GVL en Non-profit aanvragen. Deze worden per aanvraag op aantal en extra mogelijkheden bekeken. 

Lezingen België> Vrijdag 7 juli 2017 geeft Michael Sabbe om 19:00 u de unieke lezing ‘Baas in eigen Bank, voor Welvaart en Welzijn’. Als econoom geeft hij een heldere uitleg over het op schulden gebaseerd geldsysteem en de invloed ervan op ons dagelijks leven. Er wordt gekeken naar oplossingen, het basisinkomen en wie er werken met- en aan nieuwe systemen. Inloop vanaf 18:30 u. Deze aanrader wordt gegeven bij Huize Veronica Box-Thijs, IJzerbron 2, B 3700 TONGEREN. Informatie en reservering.

 

> Dinsdag 18 juli 2017 geeft Michael Sabbe om 20:00 u namens United People de unieke lezing ‘Voor Welvaart en Welzijn’. Als econoom geeft hij een heldere uitleg over het op schulden gebaseerd geldsysteem en de invloed ervan op ons dagelijks leven. Er wordt gekeken naar oplossingen, het basisinkomen en wie er werken met- en aan nieuwe systemen. Inloop vanaf 19:30 u. Deze aanrader wordt gegeven bij La Verna-huis, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 GENT. Informatie en reservering.

 

> Donderdag 21 september 2017 geeft Michael Sabbe om 20:00 u namens United People de lezing ‘Voor Welvaart en Welzijn’. Als econoom geeft hij een heldere uitleg over het op schulden gebaseerd geldsysteem en de invloed ervan op ons dagelijks leven. Er wordt gekeken naar oplossingen, het basisinkomen en wie er werken met- en aan nieuwe systemen. Inloop v.a. 19:30 u. De aanrader wordt gegeven bij La Verna-huis, Sint-Antoniuskaai 9A, GENT. Informatie en reservering.

 

Lezingen Nederland > Donderdag 12 oktober 2017 wordt om 20:00 u. de unieke TOP-lezing ‘Baas in eigen Bank, voor welvaart en welzijn’ gegeven bij: DeLezing.nl, Stormvogelweg 1, 2106 DA Heemstede. Inloop 19:30 u. Informatie en reservering volgen z.s.m.
 

> Woensdag 15 november 2017 om 20.00 u, Lezing ‘Baas in eigen Bank’, Georganiseerd door: GVL Maastricht West, Informatie en reservering volgen z.s.m.

 

Ontvangen reacties op de lezing >“Ik heb zitten lachen en huilen. Wat een aangrijpende lezing en fantastische oplossingen. Er is weer hoop. Dank jullie wel voor alle inspanningen. Ik doe mee.”

> "Erg leuk en inspirerende lezing. Ik wil dat jullie je doelen bereiken. We hebben die transformatie van het geldsysteem heel hard en snel nodig."
> "Ik was op de lezing en ik ben zeer enthousiast. Ik kreeg een déjà vu, want ik stond ook aan de wieg van de oprichting van de Triodos Bank."
> "Het was vanavond inderdaad een TOP-lezing met Ronald. Het zangduo Paul en Carla paste er met hun passende songs perfect in.
> “Ik merkte tijdens en na de lezing dat veel deelnemers mega-enthousiast zijn. Wat een bevlogen man is deze spreker.”"
> "Wat hebben wij genoten van de geweldige presentatie door Ronald Bernard en de zang van Carla en Paul."
> “N.a.v. deze lezing: ik ben diep geraakt en wil graag meedoen. Liefde overwint alles.”
> "Nog veel dank voor de inspiratie die er tijdens de lezing vanaf spatte."

 Ronald, Paul en Carla> Ronald Bernard is ondernemer. In zijn achtergrond zit economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Hij werkte ruim 30 jaar in diverse branches. In de financiële sector was dit vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Hij is initiator van De Blije B, een burgerinitiatief van professionals.

 

> De succesvolle zangers - songwriters Paul (bariton) en Carla (mezzosopraan) van der Veldt, zijn beiden via To Be, Holland’s Got Talent, Opera Familia, het Gouden album Il Canto, Radio, TV en alweer 3 schitterende Theater Tournees een hartverwarmend begrip in Nederland.

 

 


 

Ons bewustzijn veranderen

Lezing Rotterdam 2013

Er zijn oplossingen om samen uit de spiraal van schaarste te komen op weg naar voorspoed. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek vertelt ons: Het bewustzijn is de drijvende kracht achter verandering. Groei boeken op het gebied van bewustzijn betekent het maken van echte, blijvende, duurzame vooruitgang.
Als het bewustzijn beseft hoe krachtig en rijk we zijn als eenheid in diversiteit, dan verandert de wereld met ons mee. Als je wilt weten wie er de macht heeft? Volg dan het geld. Wij laten je zien dat we via het geld de macht hebben weggegeven aan het financiële systeem, multinationals en hun puppets in de politiek. Het is tijd om op te staan. Alleen door onze macht terug te nemen, kunnen wij de wereld veranderen.

Interviews Wij geven interviews over kansen die laten zien dat we het zelf in de hand hebben. Interviews die goed zijn voor het lichaam, geest, bewustzijn, onze planeet en o ja, de portemonnee. Ons initiatief en geld zijn geen doel op zich, maar een middel om hogere doelen te bereiken. Onze hogere doelen zijn een rechtvaardige samenleving en gezonde economie.

Daar staat De Blije B als burgerinitiatief van professionals voor. De laatste B staat zowel letterlijk als figuurlijk ook voor Beweging. Een beweging waarmee we Nederland teruggeven aan de burger. Wij geven in Nederland en België lezingen aan bedrijven, organisaties en particulieren. Als je geïnteresseerd bent in onze lezingen of interviews, meld je dan aan bij United People Foundation via contact.

Contact UnitedPeople FoundationDoe mee...

 

Onder de filmpjes staat een overzicht van gepubliceerde interviews.

 

Diepte interview deel 1 en 2 met (schokkende) onthullingen. Het eerste interview uit 2013 (onderin) is per onderwerp beluisteren. Klik daarvoor op de onderwerpen: (1) Het oude systeem (2) De renteheffingen (3) Proeftuin Nederland (4) De URA munt (5) Politiek Den Haag (6) De Blije Beweging - “Ronald heb ik ervaren als een presentator die zonder toeters en bellen zijn verhaal voor het voetlicht brengt met een geheel eigen overtuigingskracht”  - Marian van der Veen.  

 

     

 

Kijk hier regelmatig. Het interviewoverzicht wordt verder uitgebreid. > 06-04-2017 | Een andere kijk op geld. PM Heilmann in gesprek met Pioniers Magazine over B of Joy en de rol van geld. Lees het boeiende Interview.

> 17-03-2017 | Diepte-interview bij De Vrije Media. De grondlegger van De Blije B geeft onthullingen over de macht achter het grote geld. Zie het Interview.

> 17-01-2017 | Wordt Nederland wakker? De Blije B breekt door in de media. Een interview met de grondlegger van De Blije B is te lezen in de Volkskrant.

> 10-10-2016 | Debat met experts Anthony Migchels, Ad Broere en initiator De Blije B over geld, banken en nieuwe mogelijkheden. Klik op HIER om te kijken.

> 25-05-2016 | Een uur durend interview op Pateo Radio, met Dr. Johan Oldenkamp en de initiator van De Blije B. Klik op Interview om te luisteren.

> 11-05-2016 | Interview op Radio Finding Voices, met Irma Schiffers, Jeroen Ghuijs en John Diks en De Blije B initiator. Klik op Interview om te luisteren.

> 18-08-2015 | Boeiend interview op Kaleidsocope, met onderzoeksjournaliste Désirée Röver en de initiator van De Blije B. Klik op Interview om te luisteren.

> 20-02-2015 | Interview op RTV Gelderland. Gegeven door Rinus van Warven met twee mensen van De Blije B. Klik op Interview om te luisteren vanaf 0:02:13.

> 26-12-2014 | De Stem van de Ummah: Rentevrij bankieren door De Blije B (deel1) en: Islamitisch bankieren dient de mens ook niet meer (deel2).

 

Contact UnitedPeople Foundation